24-04-09

KFC Tongerlo - Exc. Vorst 5-6

Tongerlo

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 trokken de préminiemen A naar Tongerlo. Er werd nipt gewonnen met 5-6.

De wedstrijd start met veel balbezit voor groenwit, scoren zit er echter niet in. In de tweede minuut zijn de jongens zelfs op achtervolgen aangewezen wanneer de bal na een schot afwijkt op het been van keeper Senne en alzo in doel verdwijnt, 1-0. Vier minuten later is de voorsprong voor de thuisploeg zelfs 2-0, een hoekschop wordt in 1 tijd binnengetrapt. Na elf minuten lukt het Bram om de 2-1 tegen het net te koppen na een hoge voorzet van Lennert. Een minuutje later is de stand zelfs bijna in evenwicht, een kopbal van Igor wordt op de lijn gered door een verdediger. Op het kwartier komt de gelijkmaker er toch, Bram schiet op een verdediger en de bal komt zo bij Lennert, hij schiet met een boogbal de 2-2 binnen. Na zeventien minuten kan Excelsior een eerste keer op voorsprong komen, Senne speelt de bal naar Bram, hij zet voor en Igor kan afwerken, 2-3.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft gaat Senne door, de thuiskeeper komt ver uit z’n goal en kan de bal in corner deviëren, verder gevaar volgt er niet uit deze hoekschop. In de 21e minuut wordt een voorzet door Senne met buitenkant voet in doel getrapt, de 2-4 ruststand staat op het bord. De thuisploeg komt nog 2 keer in de buurt van keeper Senne maar de bal gaat twee keer voorlangs.

De tweede helft begint alweer met een doelpunt voor Vorst, een doorsteekpass van Robin wijkt af op een thuisspeler en verdwijnt in doel, 2-5. De buit lijkt binnen maar dit is niet zo, in de zesde minuut komt de 3-5 er en een minuutje later is het zelfs 4-5, de bezoekende keeper krijgt de bal niet onder controle, de Tongerlospeler ziet de bal voor z’n voet rollen en aanvaardt het cadeau, hij trapt hoog binnen. Groenwit herpakt zich en er komen terug enkele mogelijkheden. Een vrijschop van Lennert wordt door Vic nipt naast gekopt. Aan de overzijde moet Igor redding brengen door de bal op de doellijn weg te koppen. Na passenspel tussen Vic, Bram en Senne kan deze laatste richting doel trappen, hij besluit echter te zacht in de handen van de keeper. We zijn negentien minuten ver wanneer Senne in duel gaat met een verdediger en de keeper, de bal komt bij Bram, hij schiet maar de bal gaat naast. Twee minuutjes later is er nog eens een schot van Tongerlo, Senne gaat op de bal zitten en voorkomt alzo de gelijkmaker. Aan de overzijde trapt Lennert op de thuisgoalie, de bal komt vervolgens bij Vic die de 4-6 tegen het net werkt. De thuisploeg komt weer opzetten en gaat op zoek naar een doelpunt. Een schot in de 23e minuut gaat naast. Twee minuten later is er een volgende poging waarbij Senne de bal mooi uit de hoek haalt. In de 27e minuut loopt Igor de bal in eigen doel, de score komt zo op 5-6. De wedstrijd is nog niet ten einde en Vic dolt met z’n tegenstander, hij kan de bal bij Senne inleveren, Senne zet voor maar Lennert komt net iets te kort om af te werken. De scheidsrechter laat nog enkele minuten doorspelen maar na 32 minuten fluit hij de competitie toch af.

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 1, Kenneth, Wout, Igor 1, Lennert 1, Robin, Bram 1 en Vic 1.

06:19 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-09

Coca Cola Cup te Minderhout

cocacolacupWedstrijd 1: Exc. Vorst - Merksplas
1-1 Senne G. (jaja, de keeper scoorde !), 2-1 Emiel, 3-5 Vic, eindstand: 3-8

Wedstrijd 2: Exc. Vorst - Lentezon Beerse
1-0 Vic, 2-0 en 3-0 Kenneth, 4-0 Wout, eindstand: 4-0.

Wedstrijd 3: Exc. Vorst - Emblem 0-3

De deelnemers: Senne G. (keeper), Kenneth, Wout, Senne R., Vic, Bram en Emiel.

13:03 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-09

SK Retie - Exc. Vorst 4-3

jeugdcup268De préminiemen A namen gisteren afscheid van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Na de 0-11 thuisnederlaag van vorige week woensdag wisten we dat kwalificatie voor de volgende ronde niet meer mogelijk was. In Retie speelden ze gisteren de spannendste, en misschien ook wel de beste, wedstrijd van het sezioen. De thuisploeg kon pas diep in blessuretijd de winninggoal scoren. Het scoreverloop was dit van een echte thriller, na de eerste helft was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede minuut van de tweede helft kon Bram de stand weer in evenwicht brengen. Na 10 minuten kwam Retie weer op voorsprong al konden ze dit maar een minuutje vasthouden, Robin bracht de stand op 2-2. Na 20 minuten kon Bram Excelsior zelfs op voorsprong trappen, 2-3 ! Helaas stond ook deze stand niet lang op het bord, een minuutje later was het alweer gelijk. Daar waar iedereen op het laatste fluitsignaal aan het wachten was liet de ref het spel vrolijk doorgaan, we zijn al 30 minuten bezig aan de tweede helft wanneer Retie de 4-3 scoort. Een gelijkmaker zit er niet meer in en Vorst moet het bekertoneel verlaten maar na deze wedtrijd kan dit alsnog met opgeheven hoofd ! Knappe wedstrijd jongens !

De ploeg: Senne G. (keeper), Emiel, Kenneth, Wout, Robin 1, Bram 2, Senne R., Lennert, Victor en Kurt. 

15:03 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-09

Exc. Vorst - SK Retie 0-11

RetieHet verhaaltje van de U11 in de Jeugdcup Het Nieuwsblad lijkt na de 0-11 nederlaag van gisteren afgelopen. Slechts 5 minuten deden de jongens mee, de rest van de wedstrijd was het constant achter de feiten aanhollen.

De slachtoffers van dienst: Senne G. (keeper), Victor, Kurt, Robin, Senne R., Wout, Kenneth, Igor, Lennert en Yannick.

18:37 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-09

Excelsior Vorst - Netezonen 6-1

Netezonen

De préminiemen A wisten deze middag de derby tegen Netezonen te winnen met 6-1.

De thuisploeg gaat direct op zoek naar een doelpunt, ze dwingen enkele corners af maar een doelpunt levert dit niet op. In de vijfde minuut kunnen de jongens wel juichen wanneer Lennert kan scoren op aangeven van Senne, 1-0. In de zevende minuut zijn de bezoekers een eerste keer gevaarlijk, ze besluiten echter naast het doel van Senne. Na tien minuten is alweer Senne de aangever, hij kopt de bal door tot bij Igor die de 2-0 tegen het net trapt. Een minuutje later ziet Senne de bezoekende doelman ver uit z’n goal staan, hij probeert te scoren maar ziet de bal voorlangs gaan. Op het kwartier zien we nog eens een schot van de bezoekers, ze proberen het van ver en zien de bal door de handen van de thuisgoalie in doel verdwijnen, 2-1. Twee minuten later is het verschil bijna terug 2 doelpunten, Yannick schiet maar Igor kan er zijn voet niet tegen zetten en ziet de bal naast gaan. Na 20 minuten zien we slecht uitverdedigen van Excelsior, de bal rolt tot bij een Netezonenspeler die richting goal schiet maar de bal naast ziet verdwijnen. In de 22e minuut zien we een mooie combinatie tussen Senne en Igor, Igor schiet maar de bal komt op de voeten van de keeper. In de blessuretijd van de eerste helft kan Senne de score uiteindelijk nog op 3-1 brengen.

In de tweede helft gebeurt er in de aanvangsminuten weinig, pas na tien minuten zien we een eerste grote kans voor Vorst, Robin besluit echter naast daar waar er nog twee groenwitte jongens naast hem liepen, een pasje opzij had misschien meer succes gehad. In de veertiende minuut gaat een schot van Excelsior via een bezoekend been in corner. Robin trapt de corner hard voor doel en ziet de bal via een verdediger binnen gaan, 4-1. Het gaat nu even snel en een minuutje later kan Lennert de 5-1 tegen het net trappen na een voorzet van Igor. In de zeventiende minuut gaat een blauwwitte speler alleen richting keeper Senne,  hij kan redding brengen met de voet. Het spel gaat naar de overzijde waar Senne Rens wel kan scoren, hij brengt de stand op 6-1. In de negentiende minuut brengt keeper Senne alweer redding met het been, aan de eerste paal trapt hij de bal in corner. Verder gevaar volgt er hieruit niet. De laatste mogelijkheid is nog voor de thuisploeg, het schot van Yannick verdwijnt echter in de handen van de keeper. Eindstand 6-1.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Lennert 2, Senne R. 2, Igor 1, Yannick, Robin, Wout en Kenneth.

 

De penalties : Senne G. 1, Lennert 1, Senne R. 0, Igor 1, Yannick 0, Robin 0, Wout 0 en Kenneth 1.  

17:12 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-09

RB Elzestraat - Exc. Vorst 5-2

jeugdcup268Na een erg spannende wedstrijd wisten de jongens zich toch te plaatsen voor de volgende ronde van de Jeugdcup Het Nieuwsblad.
Na een autorit van 80 minuten (!) arriveerde Excelsior amper 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd aan het terrein van Elzestraat. Zonder deftige opwarming werd de eerste helft op gang gefloten, de bezoekers kwamen er niet aan te pas en na 25 minuten was Vorst virtueel uitgeschakeld, 4-0 na doelpunten in minuut 8, 11, 14 en 24. De groenwitte brigade kwam scherper uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar het broodnodige doelpunt. In de tweede minuut kon Senne dit al scoren, 4-1 en Vorst weer geplaatst. Kenneth milderde in de vijfde minuut nog tot 4-2. Het spel van Excelsior verwaterde weer en de Red Boys kwamen naar het einde toe gevaarlijk opzetten, wanneer de thuisploeg in de 24e minuut de 5-2 scoorde leken er nog penalties aan te komen. Het zesde thuisdoelpunt dat hievoor nodig was werd gelukkig niet meer gescoord. In de volgende ronde nemen de jongens het op tegen SK Retie. De thuiswedstrijd is voorzien op woensdag 8 april om 19u, de terugwedstrijd is een week later in Retie.

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 1, Kenneth 1, Robin, Emiel, Bram, Victor, Lennert en Yannick. 

14:59 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-09

Noordstar - Exc. Vorst 1-4

scheids

De préminiemen A gingen vandaag bij Noordstar winnen met 1-4 daar waar ze thuis nog verloren met 2-4.

Groenwit start de wedstrijd weer erg goed en na mooi passenspel van Robin, Igor en Vic komt de bal bij Bram die mooi afwerkt, 0-1na 3 minuten. Een minuutje later moet Igor goed terugkomen om de bal in corner te werken. Een thuisspeler trapt de corner voor doel waar de bal nipt naast gekopt wordt, gevaar geweken. Twee minuten later schiet Senne richting doel, de keeper kan de bal nog net naast tikken. Seconden later wordt een bezoekend schot richting onderkant lat door de keeper gepakt. Aan de overzijde wordt de keeper ook aan het werk gezet, Senne redt na een corner, hij pakt de bal aan de eerste paal, het blijft voorlopig 0-1. De thuisspelers komen soms gevaarlijk opzetten en Emiel heeft z’n handen vol om te zorgen dat de aanvallers niet kunnen scoren. Op het kwartier is het bijna 0-2, een vrijschop van Robin wordt door een thuisspeler nipt naast gekopt, de corner levert verder geen gevaar op. De wedstrijd blijft goed op en af gaan en in de laatste minuut is het ei zo na raak voor de bezoekers, Yannick trapt richting hoekje maar de keeper redt. Ruststand 0-1.

We zijn drie minuten ver in de tweede helft wanneer Igor de bal centraal voor doel toegespeeld krijgt, hij schuift de bal naast. Aan de overzijde is de gelijkmaker in de maak, eerst komt Excelsior nog enkele keren goed weg als een afgeweken bal in corner gaat en als een Noordstarspeler over doel trapt maar in de achtste minuut is het toch raak, de verdediging “vergeet” een blauwe speler en die krijgt centraal voor doel de bal toegespeeld, hij duwt de bal door de benen van Senne binnen, 1-1. De bezoekers gaan op zoek naar een nieuwe voorsprong maar moeten ook steeds alert zijn voor de thuisaanvallen. In de elfde minuut ziet Igor zijn vrijschop voorlangs gaan. Drie minuten later doet Robin dit met links nog eens over, de stand blijft voorlopig gelijk. Zeven minuten voor het einde van de match komt een ingooi van Bram bij Robin, hij werkt mooi af en brengt de score op 1-2. Vier minuutjes later zien we een 1-2’tje tussen Robin & Vic, de bal komt weer bij Robin die de 1-3 tegen het net trapt. In de slominuut is het alweer Robin die de eindstand op 1-4 brengt, hij trapt van ver tussen paal en keeper in doel.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Bram 1, Vic, Senne R., Emiel, Igor, Robin 3, Lennert en Yannick. 

 

De penalties:Senne G. 0, Bram 0, Vic 0, Senne R. 0, Emiel 0, Igor 1, Robin 0, Lennert 0 en Yannick 1. 

18:29 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-09

Exc. Vorst - RB Elzestraat 6-2

voetballer_1De préminiemen A hebben hun start in de Jeugdcup Het Nieuwsblad niet gemist, ze wonnen met 6-2.
De wedstrijd is amper gestart wanneer Yannick de score al op 1-0 brengt. In de volgende minuten komen de bezoekers beter in de wedstrijd doch doelpunten zien we niet in het volgende kwartier. Het is wachten tot minuut 19, Igor brengt de score op 2-0. In de 22e minuut kunnen Yannick & Igor hun tweede doelpunt scoren en de stand zo op 4-0 brengen. Een minuutje voor het einde van de eerste helft brengen de bezoekers de score op 4-1. Bram ziet dit niet graag gebeuren en brengt het verschil opnieuw op 4 doelpunten, ruststand 5-1. De tweede helft gaat goed op en af, er komen kansen aan beide kanten doch deze worden gemist ofwel staan beide keepers paraat. In de 21e minuut kan Lennert de 6-1 scoren maar het laatste doelpunt van de wedstrijd is toch voor de bezoekers, zij leggen 2 minuten voor affluiten de eindstand vast op 6-2. Er wacht ons volgende week een spannende terugwedstrijd !

De ploeg: Senne G. (keeper), Igor 2, Yannick 2, Victor, Kurt, Robin, Kenneth, Wout, Bram 1 en Lennert 1.  

20:28 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-09

Exc. Vorst - VC Herentals 0-9

VCHerentalsTegen VC Herentals kwamen de jongens er nooit aan te pas, er werd kansloos verloren met 0-9, meteen de grootste nederlaag van het seizoen.

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Kenneth (1e helft), Wout, Robin, Igor, Emiel, Lennert, Yannick, Vic en Bram.

De penalties: Senne G. 0, Senne R 1. Wout 0, Robin 1, Igor 1, Emiel 0, Lennert 1, Yannick 0, Vic 1 en Bram 1.

17:54 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-09

Houtvenne C - Exc. Vorst 1-7

De penalties: Kenneth 0, Yannick 0, Senne R. 0, Vic 0, Bram 0, Emiel 0 en Lennert 1.

16:27 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-09

Exc. Vorst - Oevel 7-1

Voetballer-2

Na het dipje van vorig weekend speelden de jongens vandaag weer als vanouds, ze namen vlot de maat van Oevel en wonnen met 7-1.

De jongens van Oevel starten het beste maar het is Excelsior dat als eerste kan scoren, na 5 minuten brengt Vic de score op 1-0. Een minuutje later is het bijna 2-0 maar de bal gaat voorlangs. In de tiende minuut kan Vic de score wel op 2-0 brengen, hij trapt de bal mooi in het hoekje. Op het kwartier zien we een schot van Bram dat op de lijn gered wordt, de bal verdwijnt over de achterlijn in corner. Aan de overzijde moet Kenneth enkele keren gepast ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. In de achttiende minuut moet de thuisploeg een corner toestaan, de bezoekers kunnen bijna scoren maar Senne pakt de bal in twee keer. Aan de overzijde brengt de keeper ook redding wanneer hij Vic op zich ziet afkomen. In de 21e minuut moet hij zich toch nog eens gewonnen geven, Igor brengt de score op 3-0. Twee minuten later is het alweer Igor, hij onderschept de bal op het middenveld en gaat alleen richting keeper, hij werkt mooi af en brengt de stand op 4-0. In de slotminuut zien we nog twee kansen van groenwit, eerst schiet Emiel op de keeper, de bal komt bij Vic maar die ziet zijn schot in corner geduwd worden. De corner van Robin wordt door Vic over doel gekopt, we gaan rusten bij een 4-0 stand.

Na de pauze geeft Oevel zich nog niet gewonnen en in de tweede minuut brengen ze de stand op 4-1 na een aanval over rechts. Het is wachten tot minuut 5 voor een eerste doelpoging van Excelsior, Kenneth mikt de bal naast de goal. Een minuutje later legt een verdediger de bal, na een corner, klaar voor Vic, hij schiet eveneens naast. Nog binnen dezelfde minuut schiet Lennert richting paal, de keeper tikt de bal in corner. In de volgende minuten krijgt Lennert nog enkele kansen om te scoren maar ofwel vindt hij de keeper op z’n pad ofwel verdwijnt de bal over. In de negende minuut moet Igor de meubelen redden, keeper Senne is al omspeeld als de bal richting doel vertrekt, Igor kan deze nog onderscheppen voor de bal binnen rolt. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kan de thuisploeg de score nog vergroten, in de zeventiende minuut schiet Robin van ver richting doel, de bal verdwijnt via de keeper over de lijn, 5-1. In minuut 21 en 22 krijgt Wout de bal niet in de goal gewerkt, hij trapt een eerste keer in het zijnet en bij een tweede poging tikt de keeper de bal in corner. Even later wordt ook een schot van Emiel door de keeper in corner geduwd. De poging van Vic heeft in de 24e minuut meer succes, de bal botst voor de keeper en verdwijnt alzo in doel, 6-1. In de slotseconden komt de score nog op 7-1, Kenneth schiet op de keeper maar de bal komt alzo voor Robin die de eindscore vastlegt.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Kenneth, Wout, Robin 2, Vic 3, Bram, Emiel, Yannick, Igor 2 en Lennert.  

 

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Kenneth 1, Wout 1, Robin 1, Vic 1, Bram 0, Emiel 0, Yannick 0, Igor 1 en Lennert 0.  

18:36 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-09

Immer Voort - Exc. Vorst 3-0

bal

De préminiemen A kwamen er op het korte terrein van Immer Voort amper aan te pas. Er werd verloren met 3-0, een score die na een zeer zwakke eerste helft al bereikt werd.

Op het brede maar erg korte veld in Voortkapel komen de jongens al na drie minuten op achterstand, een corner wordt binnengekopt, 1-0. Voor het eerste gevaar van de bezoekers moeten we wachten tot de achtste minuut, Robin mikt een vrijschop net onder de lat, de keeper slaagt erin de bal nog over de lat in corner te tikken. Gevaar volgt er niet uit deze corner. Na een kwartier wedstrijd vergroot de thuisploeg de voorsprong, de groenwitte verdedigers krijgen de bal niet weg en laten hem voor de voeten van een thuisspeler belanden, hij plaatst de bal naast de paal in het doel van Senne, 2-0. Na 21 minuten kan Lennert, op aangeven van Igor, doorgaan, een verdediger kan echter nog in corner werken. Doelgevaar volgt er alweer niet uit deze corner. Een minuutje later komt Immer Voort op 3-0, na een vrijschop staan er plots 2 spelers vrij voor keeper Senne, de bal vliegt hoog tegen de netten. Twee minuten voor het einde van deel 1 probeert Igor het van ver, de thuiskeeper lost de bal maar een bezoekend doelpunt volgt er niet. In de slotminuut komt Igor nogmaals tot een schot, deze keer gaat de bal hoog over. Ruststand 3-0.

Trainer Jo bespreekt tijdens de rust een nieuw plannetje met de spelers en tijdens de eerste tien minuten van de tweede helft lijkt dit ook te lukken, Excelsior komt veel beter voor de dag dan in de eerste helft. De eerste grote mogelijkheid is nochtans voor de thuisploeg, in de derde minuut moet Senne eerst een bal stoppen maar hij ziet deze vervolgens opnieuw bij een roodwitte speler komen, deze trapt maar het leer vliegt via de paal buiten. Een minuutje later is er een mooie combinatie tussen Vic en Bram, Bram schiet richting doel maar een verdediger kan nog net voor de lijn in corner werken. Alweer volgt er geen doelgevaar uit deze corner. Bij een volgende aanval besluit Emiel naast, scoren lijkt vandaag niet te willen lukken. Aan de overzijde komt de thuisploeg ook nog eens tot een schot, de bal verdwijnt eveneens naast het doel. De betere periode van de bezoekers lijkt alweer voorbij, de thuisploeg neemt het heft weer in handen en creëert nog enkele kansen. Keeper Senne moet nog eens een schot van net onder de lat in corner duwen, even later schiet een thuisspeler van dichtbij hoog over doel. Groenwit komt amper nog in de buurt van de thuisgoalie en verliest alzo met 3-0.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Igor, Emiel, Yannick, Wout, Kenneth, Robin, Bram, Vic en Lennert.

 

De penalties : van de 11 penalties die er getrapt werden ging enkel deze van Yannick binnen.   

17:19 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-09

Exc. Vorst - Ezaart 8-0

Ezaart

De préminiemen A namen deze middag vlot afstand van Ezaart, het werd 8-0.

De feiten zoals ze genoteerd werden door Jordi: De eerste mogelijkheid is voor Ezaart, er is balverlies van de thuisploeg waardoor een geelrode speler alleen richting goal kan gaan, Senne is alert en pakt de bal. Aan de overzijde komt er een eerste doelpunt na een corner, via Kenneth komt de bal bij Lennert die de bal voor doel gooit, Igor staat op de juiste plaats om de 1-0 binnen te trappen. De daaropvolgende mogelijkheden voor Lennert en Vic worden niet afgewerkt. Tussendoor moet Senne ook nog eens met de voet redding brengen. Lennert zorgt bij een volgende poging wel voor de 2-0. De 3-0 komt er nadat een verdediger hard in eigen doel trapt. Buiten een corner kan Ezaart niet echt voor gevaar zorgen, we gaan rusten bij een 3-0 stand.

In de tweede helft zorgt Wout voor de 4-0. Het eerreddend doelpunt voor de bezoekers komt er niet daar Kenneth goed volgt en de bal kan ontzetten. De 5-0 komt van de voet van Senne, de bal gaat via de keeper binnen. Even later zien we een knappe redding van de geelrode keeper op een schot van Senne. De 6-0 wordt gescoord door Igor na een 1-2’tje tussen Lennert en Bram. In een volgende fase heeft de bezoekende keeper verzorging nodig wanneer hij de bal in z’n gezicht krijgt na een poging van Igor. Wout is bij de 7-0 goed bij de les en laat de bal niet over de achterlijn rollen, hij schiet vanuit een scherpe hoek hoog in doel. Ook bij het laatste doelpunt is Wout betrokken, hij trapt op de keeper en de bal komt alzo bij Senne die de eindscore op 8-0 brengt.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Kenneth, Senne R. 2, Lennert 1, Vic, Bram, Emiel, Igor 2 en Wout 2.

 

De penalties: Senne G. 1, Kenneth 1, Senne R. 0, Lennert 0, Vic 0, Bram 0, Emiel 0, Igor 1 en Wout 0.      

16:25 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-09

Stand. Vorst - Exc. Vorst 0-9

St.Vorst-Exc.Vorst

Na vele telefoontjes slaagt Excelsior er uiteindelijk toch in om een volwaardige ploeg het terrein van de buren van Standaard Vorst op te sturen. En dat hebben ze daar geweten, na 50 minuten voetbal stond er een 0-9 stand op het papiertje van de scheidsrechter.

De aanvallen komen, zoals de eindstand al laat vermoeden, hoofdzakelijk van de bezoekers. Al in de vijfde minuut kan Victor de score, op aangeven van Lennert, openen, hij schuift het balletje mooi binnen, 0-1. In de tiende minuut moet Seppe een eerste keer goed plat om een schot van een thuisspeler te pakken. Aan de overzijde moet de keeper ook ingrijpen na een schot van Senne, hij duwt de bal met de voet in corner. Op het kwartier is de thuiskeeper kansloos wanneer de bal via Senne bij Lennert komt, hij twijfelt niet en schiet de bal in de verste winkelhaak binnen, 0-2. Een minuutje later is het weer bijna raak, een voorzet van Senne wordt echter onderschept door de roodwitte keeper. In de slotminuten van de eerste helft zien we nog twee doelpunten van Excelsior, eerst slalomt Victor tussen 2-3 thuisspelers om dan simpel af te werken, 0-3. Een minuutje later speelt Lennert de bal vanop rechts centraal voor doel tot bij Senne, zijn schot wordt door Sander over de lijn getikt, ruststand 0-4.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde: groenwit trekt ten aanval. Al in de eerste minuut is Victor dicht bij een forfaitscore, hij ziet zijn doelpoging echter nipt naast de paal buiten verdwijnen. Minuut 2 brengt ons wel een vijfde bezoekende treffer, Lennert tikt de bal vanop de achterlijn tot bij Kenneth die centraal voor doel staat, hij mist niet en de stand wordt 0-5. Nog binnen de eerste 5 minuten van de tweede helft wordt de stand aangedikt tot 0-6, na een korte corner van Lennert komt de bal via Sander terug bij hem, hij gooit de bal voor doel waar Kurt hoog binnenkopt, 0-6. In de achtste minuut is Lennert alweer de aangever, hij zet goed door op rechts en levert dan de bal in bij Kenneth, hij trapt echter te zacht en de bal belandt in de handen van de keeper. Twaalf minuten voor affluiten zien we een mooi doelpunt van Excelsior, Sander houdt de bal op de achterlijn binnen en levert deze in bij Emiel die moet een pirouette de bal binnentrapt naast de verste paal, 0-7. In de 18e minuut zet Yannick zich goed door, zijn schot wordt echter door de keeper in corner gewerkt. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd heeft hij meer geluk, na een corner van Emiel kan hij de 0-8 tegen het net werken. In de slotminuut kan Emiel wat Senne niet lukte, de eindstand op 0-9 brengen.

 

De spelers: Seppe (keeper), Senne, Steve, Robin, Kurt 1, Yannick 1 (2e helft), Victor 2, Kenneth 1, Lennert 1, Sander 1 en Emiel 2.

 

De penalties: Seppe 0, Senne 0, Steve 0, Robin 1, Kurt 1, Victor 0, Kenneth 0, Lennert 1, Sander 0, Emiel 1 en Yannick 0.

17:50 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-01-09

Exc. Vorst - Punt 4-1

Ploeg

De eerste competitiewedstrijd van 2009 werd door de préminiemen A gewonnen met 4-1.

De heenwedstrijd werd met 3-0 verloren en ook nu start Punt het beste. Tijdens het eerste kwartier komt de thuisploeg amper in de buurt van de bezoekende keeper. In de derde minuut van de wedstrijd wordt de bal na een corner door een bezoeker over doel gekopt. In minuut 9 kan Senne met de vuisten redden na een bezoekend schot. Een minuutje later moet hij goed uitkomen, hij kan redden met het been. In de elfde minuut zien we 2 schoten van Punt, ze gaan beide nipt naast. Op het kwartier is er een schot van ver, Senne pakt in twee keer. De achttiende minuut brengt ons het eerste gevaar van Vorst, een schot van Igor wordt door de keeper over doel getikt. Een minuutje later is er een uitbraak van Yannick, de bezoekende keeper komt goed uit en brengt redding met z’n been. Twee minuten voor het einde van de eerste helft komt de thuisploeg op voorsprong, Igor trapt van ver richting doel en ziet de bal tegen het net belanden, 1-0. Ook de 2-0 wordt nog voor de rust gescoord, een schot van Igor komt via de lat bij Bram die in twee tijden binnen kan koppen.

De bezoekers gaan na de herneming onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer, in de tweede minuut zien ze een schot nipt naast de paal over de achterlijn verdwijnen. Een minuutje later komt de bal via Bram bij Igor, hij schiet echter naast het doel. In minuut vier zien we na een corner een doelpoging van Wout over doel gaan. Het spel gaat nu goed op en af en in de vijfde minuut moet Senne ver uitkomen om de bal te pakken, aan de overkant besluit Lennert in dezelfde minuut naast. In de zesde minuut ziet Bram zijn schot via de keeper langzaam in doel rollen, 3-0. Na negen minuten brengt Senne de bal voor vanop rechts, Robin trapt in 1 tijd naast het doel. Aan de overzijde is het een minuutje later wel raak, de score komt zo op 3-1. De elfde minuut brengt ons een nieuwe corner, Senne trapt de bal voor doel waar Robin over kopt. Twee minuten later is Robin de aangever maar Lennert schiet naast. Senne moet in de veertiende minuut nog eens redding brengen met de voet, de score blijft 3-1. Op het kwartier zien we een slechte uittrap van de bezoekende keeper, de bal komt bij Senne die door de handen van de keeper in doel trapt, 4-1. Kort na de aftrap gaat een bezoeker richting doel, hij omspeelt keeper Senne maar Kenneth is goed gevolgd en kan de bal nog in corner werken. Vier minuten voor affluiten kopt Bram de bal, na een corner van Senne, over doel. De laatste doelkans is voor Robin, hij ziet een eerste poging door een bezoeker op de doellijn gered worden, de bal komt opnieuw voor z’n voet maar nu besluit hij naast, eindstand 4-1.

 

De ploeg: Senne (keeper), Kenneth, Bram 2, Senne R. 1, Igor 1, Robin, Wout, Yannick en Lennert.

Penalties: Senne 1, Kenneth 1, Bram 1, Senne R. 1, Igor 1, Robin 1, Wout 1, Yannick 1 en Lennert 0.

16:36 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-08

Exc. Vorst - Veerle 11-0

voetballer2Na 2 weekends zonder voetbal mochten de préminiemen A deze morgend nog eens aantreden. Tegen de 7 spelertjes van Veerle werd er ruim gewonnen. Na de eerste helft was de score al opgelopen tot 5-0, Yannick (3), Vic en Lennert waren de afwerkers van dienst. Ook in de tweede helft werd er aardig gescoord, deze keer waren Bram, Igor, Robin, Yannick (2) en Vic de mannen die het balletje in doel werkten. We zagen weer enkele aardige acties en combinaties zodat we met gerust gemoed het kerstfeest kunnen aanvatten!

De ploeg: Senne G. (keeper), Wout, Kenneth, Robin 1, Yannick 5, Emiel, Igor 1, Vic 2, Bram 1 en Lennert 1.

De penalties: Senne G. 0, Wout 0, Kenneth 0, Robin 0, Yannick 1, Emiel 0, Igor 0, Vic 1 en Bram 0.

14:12 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-11-08

Exc. Vorst - Houtvenne C 17-0

mettweeaandebal

De préminiemen A namen vlot afstand van de jongens van Houtvenne, in een wedstrijd waar er al na amper 40 seconden gescoord werd liep de score op tot 17-0.

De thuisspelers (in een ongewone geelgroene uitrusting) starten de wedstrijd scherp en al binnen de minuut trapt Senne de bal tegen het net, 1-0. De bezoekers komen ook eens in de buurt van keeper Senne maar verder dan een schotje nipt naast de paal komen ze niet. Het spel speelt zicht hoofdzakelijk af in de buurt van de bezoekende keeper. Excelsior dwingt in de daaropvolgende minuten enkele corners af maar doelpunten volgen er niet. In minuut 5 ziet Robin zijn schot via paal en keeper binnengaan, 2-0. Drie minuten later plaatst hij het balletje in het hoekje, 3-0. Een minuutje verder zien we mooi samenspel tussen Lennert en Robin, de bal komt uiteindelijk bij Yannick die hoog binnentrapt, 4-0. Na een tiental minuten mogen de bezoekers een vrijschop trappen, de bal verdwijnt over het doel van Senne. De doelpunten blijven aan de overzijde vallen, na een doorsteekpas van Vic kan Lennert de 5-0 scoren. Ook de 6-0 komt er via Lennert, alweer is Vic de aangever. In minuut 18 is Vic de afwerker van dienst na goed passenspel van Senne en Lennert, 7-0. Vijf minuten voor rust scoort Yannick de 8-0, het voorbereidende werk is van Vic en Lennert. Het laatste doelpunt van de eerste helft komt er nadat Yannick zich doorzet tussen 3-4 man, hij levert het balletje in bij Lennert die hoog binnentrapt, ruststand 9-0.

Na de pauze gaat de goaltjeskermis gewoon door, in de zesde minuut geeft Kenneth een voorzet, de bal wordt slecht ontzet en komt voor de voeten van Senne, hij mist niet en trapt de dubbele cijfers op het bord, 10-0. Nog geen minuut later brengt Kenneth de stand op 11-0. Het gaat nu wel erg snel want in de achtste minuut is er een niet eens zo hard schot van Robin dat door de bezoekende keeper in het zijnet binnengeduwd wordt, 12-0. De dertiende minuut van de tweede helft brengt ons het dertiende doelpunt van de thuisploeg, Yannick gaat mooi door op rechts en trapt de bal voor doel, Kenneth kan de bal binnentrappen, 13-0. In de daaropvolgende minuten zien we 2 mooie acties van Wout, zijn eerste doelpoging wordt door de keeper in corner gewerkt, even later levert hij het balletje mooi in bij Emiel die over doel besluit. Enkele minuten later heeft hij toch succes, het balletje komt via Bram en Lennert bij Wout die binnentikt, 14-0.  Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd kan Emiel z’n goaltje meepikken en de score op 15-0 brengen. Een minuutje later trapt Lennert naar doel op aangeven van Yannick, de keeper moet het balletje normaal simpel oprapen maar toch rolt hij over de lijn binnen, 16-0. In de slotminuut wordt de bijna werkloze thuiskeeper vervangen, het balletje gaat nog een laatste keer mooi rond en Lennert trapt de eindstand binnen, 17-0!

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Emiel 1, Vic 1, Bram, Kenneth 2, Wout 1, Robin 3, Yannick 2, Lennert 5 en Senne R. 2.

 

De penalties : Senne G. 0, Senne R. 1, Lennert 0, Yannick 1, Robin 0, Wout 0, Kenneth 1, Bram 0, Vic 1, Emiel 1.   

08:42 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-08

Oevel - Exc. Vorst 2-4

modder

Deze namiddag behaalden de préminiemen A op een zwaar en modderig veld een knappe overwinning in Oevel, 2-4.
De wedstrijd start veelbelovend, na amper 3 minuten hebben we al 2 doelpunten gezien. Senne Rens kan de score op aangeven van Bram openen en Excelsior op 0-1 brengen. Lang kunnen de jongens echter niet genieten van deze voorsprong, een minuutje later is er een uitbraak van Oevel, de doelpoging gaat via de paal buiten. Senne brengt de bal terug in het spel maar deze komt in de voeten van een thuisspeler, het cadeautje wordt dankbaar aangenomen en de score is weer in evenwicht. Het spel gaat verder in de eerste helft goed op en af al zijn de betere mogelijkheden wel voor de thuisploeg. Op het kwartier zijn de bezoekers nog eens dicht bij een doelpunt, Vic tikt de bal tot bij Bram die zijn schot op de keeper ziet belanden. Nog binnen dezelfde minuut doet Robin een poging, de keeper glijdt uit en de bal gaat tegen de paal. In minuut 22 treft Oevel een tweede keer de paal. In de slotminuut moet keeper Senne nog eens goed tussenkomen om niet met een achterstand te moeten gaan rusten.

Net zoals in de eerste helft gaat het spel na de rust goed op en af al zijn deze keer de beste kansen voor de bezoekers. Het eerste gevaar komt nog wel van de thuisspelers maar zij zien hun poging voorlangs gaan. Aan de overkant is er even later een slechte uittrap van de keeper, de bal komt bij Yannick maar hij kan niet afwerken, de bal verdwijnt via de keeper buiten. In minuut 10 zet Yannick zich door en hij brengt de bal voor doel, Vic en Bram krijgen er hun voet niet tegen en de bal gaat naast de paal buiten. Een minuutje later heeft Yannick meer succes en kan hij de bezoekers op voorsprong trappen, 1-2. Bijna kan Oevel de score weer onmiddellijk gelijkstellen wanneer 2 spelers voor keeper Senne opduiken, Senne kan met de voet redden en de voorsprong alzo behouden. Oevel gaat nu nadrukkelijk op zoek naar een treffer en Emiel moet een minuutje later goed tussenkomen, hij kan de bal in corner werken. In de zeventiende minuut kan Robin de marge op 2 doelpunten brengen, na een corner kan hij van dichtbij de 1-3 binnentrappen. Het spel is amper hernomen of er komt weer een speler alleen voor keeper Senne, deze keer kan hij geen redding brengen en de score wordt zo 2-3. Het spel verplaatst zich weer naar de overzijde, Senne trapt op de paal en de poging van Bram gaat tegen de keeper. In minuut 20 kan Robin de score op 2-4 brengen, een schot van ver gaat tegen het net. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd probeert hij opnieuw van ver naar doel te trappen, de bal gaat deze keer echter voorlangs. In de slotminuten is Yannick nog twee keer aangever, eerst voor Kenneth, maar deze trapt de bal naast, en helemaal op het einde nog voor Wout maar die ziet zijn poging in de handen van de keeper belanden.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 1, Kenneth, Wout, Yannick 1, Robin 2, Bram, Vic en Emiel.

20:51 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-08

Exc. Vorst - Immer Voort 2-0

bal

Tegen de préminiemen A van Immer Voort werd er een moeilijke wedstrijd verwacht en die kwam er ook, er werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen maar de wedstrijd kon echt alle kanten uit.

De eerste vermeldenswaardige aanval van de wedstrijd komt van de thuisploeg, de bal komt via Kenneth bij Yannick die de bal voor doel gooit, de bezoekende keeper pakt de bal voor de voeten van Senne. In de vierde minuut komt de bal via Vic bij Kenneth, hij blijft rustig en schuift de bal voorbij de keeper in de goal, 1-0. Twee minuutjes later kapt Yannick mooi 2 man uit, de keeper plukt echter zijn daaropvolgend schot mooi uit de lucht. In het daaropvolgend kwartier gaan de bezoekers op zoek naar een goal maar buiten een enkele corner is er geen gevaar in de buurt van keeper Senne. Van de thuisploeg zien we in die periode enkel een schot van Igor dat hoog over vliegt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft zien we een bezoekende aanval over rechts, de bal wordt voor doel gebracht maar de kans gaat voorlangs. Een minuutje later waait een bezoekende voorzet over doel. Aan de overzijde komen er ook nog een paar kleine kansjes voor Excelsior, een schot van Senne gaat voorlangs en even later geeft Senne de bal vanop rechts voor doel waar Bram z’n schot mist en de bal eveneens voorlangs ziet lopen. We gaan rusten bij een 1-0 stand.

In de tweede minuut van de tweede helft moet Emiel van ver terugkomen om op te ruimen, hij kan de bal onderscheppen en het gevaar is geweken. Het gaat snel naar de andere kant waar Vic richting doel schiet, de keeper pakt in 2 keer. Na een vijftal minuten gaan er plots twee bezoekers richting Senne, ze besluiten echter over de goal. Een minuutje later is er een attente Senne nodig om de bal uit doel te houden, de stand blijft 1-0. Zeven minuten na de pauze lanceert Kenneth Vic, de bezoekende keeper komt echter goed uit en kan de bal afschermen zodat het niet gevaarlijk wordt. Aan de overzijde komen er plots weer twee spelers door, alweer moet Emiel redding brengen. Na 13 minuten mogen de bezoekers een vrijschop nemen, de bal verdwijnt nipt naast de paal buiten. Een minuutje later komt een schot wel binnen het doelkader, keeper Senne staat paraat en kan de bal ontzetten. Op het kwartier komt de bal via Robin bij Lennert, Lennert schiet maar de bal gaat voorlangs. Twee minuten later zijn de rollen omgekeerd, Lennert brengt de bal voor doel waar Robin onmiddellijk trapt, de bal spat uiteen op de kruising. Een verlossend doelpunt hangt in de lucht en het komt er uiteindelijk ook, de bal komt via Vic vanop links voor doel, Lennert trapt op de lat maar de bal komt op de bezoekende keeper en verdwijnt alzo in doel, 2-0. Een tiental minuten voor affluiten moet keeper Senne nog eens goed tussenkomen, via naamgenoot Senne komt de bal snel aan de overzijde waar de bezoekende keeper alweer goed uitkomt. Een minuutje later volgt de thuiskeeper zijn goede voorbeeld om dreigend gevaar onschadelijk te maken. In de 23e minuut zien we puik verdedigend werk van Igor, ’t wordt stilletjes aan warm voor de goal van groenwit. In de slotminuten van de wedstrijd moet keeper Senne nog enkele keren tussenkomen. De thuisploeg moet nog wel eens een corner toestaan en ziet wel eens een balletje nipt naast verdwijnen maar scoren lukt de bezoekers niet, de knappe eindstand is dan ook 2-0!

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Vic, Bram, Lennert 1, Yannick, Kenneth 1, Robin, Wout, Igor en Emiel.

 

De penalties : Senne G. 0, Senne R. 1, Vic 0, Bram 1, Lennert 1, Yannick 0, Kenneth 1, Robin 0, Wout 1, Igor 1, Emiel 0.      

17:26 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-08

Ezaart - Exc. Vorst 1-7

Ezaart

Deze middag ging Ezaart voor de bijl en werd er gewonnen met 1-7, vooral de tweede helft was het bekijken waard.

De wedstrijd is amper begonnen en de groenwitte jongens trekken al ten aanval. In minuut 3 kan Yannick, op aangeven van Wout, op doel trappen, zijn schot is echter te zacht. Enkele ogenblikken later brengt Kenneth de bal vanop links voor doel, Yannick en Senne krijgen hun voet er net niet tegen en de bal verdwijnt over de achterlijn. Na negen minuten wedstrijd zien we een corner van Robin, de thuiskeeper lost de bal en Kenneth wil de bal in doel lobben, dit is echter niet precies genoeg en de kans is verkeken. In de elfde minuut wordt het even warm voor de goal van Senne, na een corner van de thuisploeg belandt een afgeweken schot op de paal, de bal verdwijnt alweer in corner. Verder gevaar komt er niet. De bezoekers counteren en de bal komt via Yannick op links bij Kenneth, hij geeft de bal voor doel waar Senne de bal tegen het net werkt, 0-1. Een minuutje later is het alweer raak, Yannick krijgt de bal mooi in de voet na een ingooi en gaat richting doel, hij mist niet en de stand wordt alzo 0-2. Na een kwartier trapt Senne richting doel, de keeper krijgt de bal op z’n benen en het gevaar is geweken. Een viertal minuten voor de rust komt de bal via Wout bij Yannick, hij trapt de bal richting goal maar de keeper kan via z’n knie een doelpunt vermijden. Een minuutje later is het bijna raak aan de overzijde, na een misverstand in de verdediging rolt de bal richting goal, Robin kan net voor de doellijn de bal over de zijlijn trappen. Ruststand: 0-2.

In een tweede helft, waar er enkele keren leuke combinaties met vlot passenspel te zien was, liepen de bezoekers verder uit. Al na 5 minuten komt de bal via Senne bij Kenneth, hij tikt de bal door tot bij Yannick die de bal mooi richting kruising stuurt, de keeper is kansloos en de score komt op 0-3. We zijn een tiental minuten ver wanneer Wout op zoek gaat naar een doelpunt, zijn poging heeft een beslissend tikje van Senne nodig die de score zo op 0-4 brengt. In de twaalfde minuut wil Senne het te mooi afronden, de bal gaat over doel. Op het kwartier reageert Kenneth alert wanneer de thuiskeeper de bal richting verdediger trapt, hij onderschept de bal en laat deze in doel verdwijnen, 0-5. Een minuutje later schiet Kurt van ver richting doel, de keeper pakt de bal in twee tijden. Acht minuten voor affluiten wordt de bal slecht ontzet door de bezoekende verdediging, er komen twee thuisspelers voor keeper Senne te staan, deze missen niet en de score komt op 1-5. Excelsior gaat alweer op zoek naar een doelpunt en bij een schot van Emiel heeft de keeper de hulp van een speler nodig om de score niet te laten oplopen. Vijf minuten voor tijd wordt een poging van Yannick in 2 tijden gestuit door de keeper. Een minuutje later moet hij zich toch weer gewonnen geven, een hoog schot van Robin kan hij nog pakken boven zijn hoofd, hij lost echter de bal en Kurt is er als de kippen bij om de bal tegen het net te werken, 1-6. Ook het laatste doelpunt van de wedstrijd is voor de bezoekers, deze keer is Kurt de aangever en Senne de afwerker van dienst, eindstand: 1-7.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 3, Kurt 1, Robin, Emiel, Wout, Kenneth 1 en Yannick 2.   

Penalties werden er deze keer niet getrapt.

16:37 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-08

Exc. Vorst - St. Vorst 11-1

Ploeg

In de derby tegen Standaard Vorst behaalden de préminiemen A op 1/11 een ruime 11-1 overwinning.

De jongens starten scherp en kunnen binnen de minuut de score op 1-0 brengen, Igor schakelt op rechts z’n mannetje uit en brengt de bal bij Vic. Vic trapt en de bal komt via een verdediger bij Lennert die de bal in doel trapt. Een minuutje later komt het balletje via Kenneth en Vic bij Bram, hij trapt hoog binnen, 2-0. In minuut 4 duwt Igor z’n verdediger tegen de grond, hij zet voor tot bij Wout maar deze schiet hoog over. Even later kan Igor op aangeven van Lennert de score op 3-0 brengen. We zijn zeven minuten ver wanneer de bal via Bram en Vic bij Igor komt, hij blijft rustig en trapt de 4-0 tegen het net. Bij de volgende aanval van de thuisploeg gaat de bal in corner, Robin trapt deze rechtstreeks richting doel en de bal gaat via de keeper over de lijn, 5-0. Op het kwartier verdwijnt een schot van Kenneth alweer in corner, een doelpunt volgt er deze keer niet. Enkele ogenblikken later verdwijnt een schot van Robin vanop links onder de keeper in doel, 6-0. De bezoekers trekken ook eens ten aanval en Robin gaat in de achtervolging, de bezoeker trapt eerst op het been van keeper Senne maar bij de herneming gaat de bal toch binnen, 6-1. Een vijftal minuten voor het einde van de eerste helft komt een schot van Lennert via een bezoekende voet bij Igor, hij trapt de 7-1 binnen. Er is amper afgetrapt wanneer Robin de bal vanuit de verdediging via Igor bij Vic doet belanden, Vic mist niet en brengt zo de stand op 8-1. Kort voor affluiten brengt Vic de bal vanop links voor doel bij Bram, Bram legt de ruststand vast op 9-1.

De tweede helft start met enkele positiewissels, op zoek naar verborgen talenten worden de verdedigers aanvallers en de aanvallers verdedigers. In de zesde minuut schiet Igor op de bezoekende keeper, de bal komt bij Wout maar hij besluit naast. Twee minuten later is er een schot van Robin op de keeper, de bal komt terug bij hem en hij legt af voor Kenneth, hij laat de bal helaas naast doel verdwijnen. Na negen minuten zien we een overhoeks schot van Igor, de bal verdwijnt nipt naast de paal buiten. In minuut 10 rukt laatste man Vic op naar voor, hij zet enkele tegenstrevers in de wind en geeft de bal vervolgens aan Kenneth die niet kan afronden, de score blijft 9-1. Seconden later is er alweer een actie van Vic, de bal komt via Kenneth bij Robin die de bal rustig naast de keeper in doel laat verdwijnen, 10-1. Wanneer we een kwartier ver zijn in de tweede helft zien we een 1-2’tje tussen Kenneth en Lennert, Kenneth heeft het laatste woord en schuift de bal rustig binnen, 11-1. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd komt de bal via Kenneth en Robin bij Lennert, zijn doelpoging strandt op de paal. In de voorlaatste minuut kopt Vic een corner van Robin naast het doel. De laatste actie van de wedstrijd is van Robin en Kenneth, voor de zoveelste keer verdwijnt de bal weer naast het doel, de eindscore blijft zo 11-1!

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Robin, Wout, Lennert, Kenneth en Igor.

 

De penalties: Senne G. 0, Vic 1, Bram 1, Robin 0, Wout 0, Lennert 1, Kenneth 1, Igor 0. 

16:18 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-08

Exc. Vorst - Tongerlo 4-2

Tongerlo

Na een wedstrijd met twee gezichten trokken de jongens van Excelsior aan het langste eind, Tongerlo werd huiswaarts gestuurd met een 4-2 nederlaag.

De eerste helft was minder dan de tweede maar toch start ze veelbelovend, al in de eerste minuut komt een voorzet van Robin via een bezoeker bij Vic, deze trapt meteen de 1-0 binnen. Het spel is amper terug op gang en aan de overzijde gaat de 1-1 al binnen. In de vierde minuut zien we mooi samenspel tussen de gebroeders Theys, een doelpunt volgt er echter niet. Een minuutje later kan Bram wel scoren en zo de stand op 2-1 brengen. Na 10 minuten zien we een 1-2’tje tussen Victor en Vic, de bezoekende keeper komt echter gepast tussen voor het echt gevaarlijk wordt. Op het kwartier probeert Bram het vanop het midden van het plein,  de bal gaat hoog maar landt in de handen van de keeper. Vier minuten later komt de bal via Yannick bij Victor terecht, hij schakelt z’n mannetje uit maar besluit dan naast het doel. In dezelfde minuut kan Senne vanop rechts schieten maar de bal verdwijnt in het zijnet. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft moet Emiel redding brengen als er een bezoeker doorgaat. De bal verhuist snel naar de overzijde waar de keeper ver uit z’n goal staat, Vic verliest echter het rechtstreeks duel en de score blijft 2-1. Even later is het raak voor de bezoekers, Emiel wordt uitgeschakeld en plots staan er 4 geelblauwe spelers voor keeper Senne, de score wordt alzo 2-2. In blessuretijd moet de bezoekende keeper nog 2 keer redding brengen op schoten van Vic en Kenneth.

De thuisspelers komen scherper uit de kleedkamer en in de eerste minuut zien we al een schot van Robin, de keeper geeft echter geen krimp. Na 3 minuutjes spelen in het tweede deel van de match gaat het balletje mooi rond, het daaropvolgende afstandsschot van Robin wordt in corner gewerkt. Verder doelgevaar volgt er niet. We zijn elf minuten ver wanneer keeper Senne de bal in de voeten van een bezoeker dropt, deze twijfelt niet en schiet op doel, gelukkig voor de thuisspelers gaat de bal via de lat buiten. Twee minuutjes later kan een Tongerlospeler, met Emiel in de rug, richting keeper gaan,  Senne komt goed uit en tikt de bal via z’n knie in corner. In de daaropvolgende minuten gaat het balletje soms mooi rond, dit resulteert in enkele corners maar helaas niet in doelpunten. Het blijft ook telkens opletten voor de bezoekende tegenprikken. In minuut 16 moet Robin de bal achteraan wegwerken, de bal komt bij Senne die vanop het midden van het plein richting doel kan gaan, hij besluit echter naast de goal. Een minuutje later heeft hij meer succes, Kenneth gaat door op links en levert de bal in bij Bram, Bram brengt vanop de achterlijn de bal voor doel waar Senne de 3-2 binnentrapt. Even later heeft hij de 4-2 aan de voet, een voorzet van Victor wordt buitenkant voet naast getrapt. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd kan Victor een corner van Robin tegen het net werken, de stand komt zo toch nog op 4-2. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld, Emiel moet keeper Senne ter hulp schieten wanneer hij een voorzetschot niet kan klemmen, Emiel tikt de bal in corner. Even later zien we slecht uitverdedigen waarbij een bezoeker de bal onderschept, het daaropvolgend schot wordt echter door de thuiskeeper in corner gewerkt. De laatste kans van de wedstrijd is voor de groenwitte spelers, na een mooi 1-2’tje tussen Robin en Senne komt de bal voor doel waar Vic naast kopt, de eindstand blijft zo 4-2.

 

De spelers: Senne G. (keeper), Victor, Senne R., Robin, Emiel, Yannick, Bram, Vic en Kenneth.

 

Penalties : Senne G. 0, Senne R. 0, Victor 1, Robin 0, Vic 0, Bram 0, Yannick 1, Emiel 1, Kenneth 1.   

16:40 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-08

Punt - Exc. Vorst 3-0

18okt2008 008-1

De jongens van Excelsior liepen deze namiddag na een frustrerende wedstrijd tegen een tweede seizoensnederlaag aan, in Punt werd er verloren met 3-0.

De trainer had al een slecht voorgevoel na de opwarming en lang duurde het niet vooraleer dit ook in de wedstrijd duidelijk werd. Na amper 30 seconden kwam de thuisploeg op 1-0, een schot van de thuisploeg werd door keeper Senne in de voeten van een witte speler geduwd, deze miste niet en bracht de score op 1-0. Vorst probeert na deze vroege achterstand aan te vallen maar dit wil niet echt vlotten. In minuut 7 moet de thuiskeeper een schot van Bram stoppen, hij duwt de bal tegen de paal, de stand blijft 1-0. Aan de overzijde moet men ook allert blijven want Punt komt regelmatig gevaarlijk voor de dag. In minuut 10 zien we een mistasten van Robin, hij kan het schot van de thuisspeler nog afblokken maar moet toch een corner toestaan. De bal wordt voor doel gegooid en komt via het been van alweer Robin tegen de paal terecht. Vorst blijft op zoek gaan naar het gaatje in de thuisverdediging maar echt vlot verloopt dit niet en bovendien moet men opletten voor de aanvallen van Punt. Gescoord wordt er in de eerste helft niet meer al is Vic er in de laatste minuut nog dichtbij na een voorzet van Senne, hij kopt de bal echter over het doel. De ruststand stond al na 30 seconden op het bord, 1-0.

De bezoekers komen gedreven uit de kleedkamer en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Na een vijftal minuten wordt een schot van Vic in corner gewerkt. De bal komt bij Vic maar zijn schot wordt weggewerkt door een thuisverdediger, Robin krijgt de bal voor de voet en besluit hoog over iedereen tegen de verste paal.  In minuut 8 moet Senne redding brengen na een schot vanop links, hij kan de stand op 1-0 houden. Enkele minuten later moet hij zich toch gewonnen geven, een schot van bijna op de middenlijn glipt door zijn handen in doel, 2-0. Op het kwartier kan de kleinste man op het plein de score op 3-0 brengen nadat een schot hoog over de bezoekende keeper in doel verdwijnt. Daar waar de wedstrijd spannend bleef tot de 2-0 viel lijkt het nu helemaal verloren. Excelsior blijft op zoek gaan naar een eerreddend doelpunt doch de thuisverdediging staat stevig op z’n poten. Tevens blijft het tot de laatste minuut opletten voor de aanvallen van de thuisploeg.

Over de gehele wedstrijd gezien behaalde Punt een verdiende overwinning, buiten enkele tientallen minuten waarin het balletje wel goed rondging speelde Vorst een slechte wedstrijd. Volgende keer beter !

 

De spelers: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Robin, Senne R., Lennert, Kenneth, Yannick en Wout.

 

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 0, Vic 1, Bram 1, Robin 1, Lennert 1, Kenneth 1, Wout 1 en Yannick 0.

17:57 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-08

Netezonen - Exc. Vorst 3-7

Netezonen

Na het verlies van vorige week werd er deze middag weer aangeknoopt met een overwinning, de buren uit Netezonen werden op eigen terrein verslagen met 3-7.
Het veldoverwicht was de gehele wedstrijd voor Excelsior. In de tweede minuut ging de thuiskeeper nog goed plat na een schot van Bram. Twee minuutjes later moest hij zich toch een eerste keer gewonnen geven nadat een voorzetschot van Senne op de lat belandde, de bal springt terug het veld in waar 3 bezoekers klaar staan om binnen te trappen, Vic krijgt het streepje achter z’n naam, 0-1. Even later is het alweer bingo wanneer Bram, op aangeven van Emiel, van ver de bal mooi naast de paal in doel laat verdwijnen, 0-2. De bezoekers hebben veel balbezit en blijven zoeken naar een gaatje in de thuisverdediging. In de zeventiende minuut krijgt Yannick de bal na een mooie actie van Bram, Yannick geeft de thuiskeeper een derde keer het nakijken, 0-3. Een minuutje later moet de 0-4 normaal op het bord komen maar Bram schiet de bal huizenhoog over een lege goal. Het doelpunt valt aan de overzijde waar Netezonen kan scoren nadat een fout op Emiel niet gefloten wordt, 1-3. Enkele minuutjes voor het einde van de eerste helft schiet Vic, op aangeven van Kenneth, de bal langs de verkeerde kant van de paal, het blijft 1-3. Ook in de slotminuut slaagt Vic er niet in om te scoren, een hoge voorzet van Lennert wordt door hem naast gekopt.

De tweede helft begint zoals de eerste beëindigd werd, met een bezoekende aanval. Na mooi rondspelen besluit Robin op de keeper. In minuut 5 duwt de thuiskeeper de bal, na een corner van Robin, in de voeten van Emiel maar die besluit naast. 3 minuten later eenzelfde scenario maar deze keer weet Emiel wel af te werken, 1-4. Kort daarop gaat een schot van Vic onder de keeper door, Senne staat op de juiste plaats om de 1-5 tegen het net te werken. In minuut elf krijgt Igor de bal toegespeeld door Yannick, hij schiet van ver op doel maar de bal gaat naast. Op het kwartier is er een goede keeper Senne nodig om een bal uit de kruising te tikken, de daaropvolgende corner levert geen thuisdoelpunt op. Aan de overzijde komt de bal via Yannick en Senne bij Bram, deze twijfelt niet en scoort de 1-6. Ook bij doelpunt 7 van Vorst is Senne de aangever, deze keer is het Lennert die overhoeks binnentrapt. In de slotminuut kan Netezonen nog scoren na een aanval door het midden, 2-7. Het allerlaatste doelpunt is ook van de thuisploeg, de bal verdwijnt door de handen en over het hoofd van de bezoekende keeper in doel, eindstand 3-7.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Yannick 1, Lennert 1, Emiel 1, Wout, Robin, Kenneth, Vic 1, Bram 2 en Igor.

 

De penalties: Senne G. 0, Senne R. 0, Yannick 1, Robin 0, Vic 0, Bram 1, Wout 0, Kenneth 0, Igor 1, Emiel 1, Lennert 0.

23:47 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-08

Excelsior Vorst - Noordstar 2-4

Exc. - Noordstar1

Deze middag liepen de préminiemen A tegen een eerste nederlaag aan. Noordstar behaalde een verdiende 2-4 overwinning.
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers maar zij besloten telkens naast doel. Excelsior kon enkele corners afdwingen maar dit leverde geen gevaar op. In de tiende minuut kan keeper Senne nog gepast tussenkomen en de bal in corner duwen maar een minuutje later moet hij zich toch gewonnen geven als een bezoeker de bal hoog in doel laat verdwijnen, 0-1. Het meeste gevaar komt in de eerste helft doorlopend van Noordstar, Vorst moet het hebben van een enkele uitbraak maar deze zijn zelden gevaarlijk. Senne moet een paar keer ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Een minuutje voor het rustsignaal komen de bezoekers toch op 0-2 nadat een vrijschop van de thuisploeg mislukt en ze na een snelle counter de keeper omspelen.
De groenwitte jongens komen scherper uit de kleedkamer en trekken meteen ten aanval. In de tweede minuut kan de bezoekende keeper de bal nog overtikken na een schot van Lennert maar kort daarop lost hij de bal na een volgend schot van Lennert, Senne is goed gevolgd en kan de 1-2 binnen tikken. Het spel is amper hernomen of thuiskeeper Senne moet de bal tegen de lat duwen na een bezoekend schot. Na 7 minuten in de tweede helft kan een blauwe speler toch scoren, ook al staat hij tussen 2 verdedigers, 1-3. Noordstar neemt het heft weer volledig in handen en komt alweer gevaarlijk opzetten. Er moeten enkele corners toegestaan worden door de thuisspelers, deze leveren echter geen doelpunten op. Op het kwartier strandt een vrijschop van Noordstar op de deklat, de stand blijft 1-3. 8 minuten voor tijd kiest de thuistrainer voor een aangepaste taktiek, de rechterflank wordt opgeofferd voor een extra spits. Deze wijziging lijkt succes te hebben want 2 minuten later kan Robin via de keeper de score op 2-3 brengen. Bram verdwijnt ondertussen naar de kleedkamer na een stevige trap op z’n knie. In de slotseconden van de wedstrijd neemt Excelsior risico’s en dit breekt hen zuur op, de verdedigers moeten een bezoekende aanvaller foutief stoppen en de daaropvolgende penalty (?) legt de eindscore vast op 2-4.

Zij proefden de spaghetti na de wedstrijd: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Yannick, Lennert, Kenneth, Senne R. 1, Robin 1, Wout en Igor.

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Robin 0, Vic 1, Bram 1, Lennert 0, Wout 0, Kenneth 1, Igor 0, Yannick 0.

17:13 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-08

Veerle - Exc. Vorst 3-10

voetbal26

De eerste competitiederby van het seizoen werd gewonnen door Excelsior Vorst.

Vorst start goed maar kan niet direct een opening vinden. Een eerste tegenaanval van de thuisploeg levert buiten een corner geen gevaar op, bij de volgende aanval van geelzwart wordt de bal niet goed weggewerkt en kan Veerle de score openen, 1-0. In minuut negen tikt de keeper een hoge bal van Lennert in doel, 1-1. Twee minuutjes later wordt de bal mooi rondgespeeld van links naar rechts, op aangeven van Lennert kan Robin de bal mooi in het hoekje plaatsen, 1-2. In minuut 13 speelt Emiel de bal van achter mooi langs de lijn tot bij Lennert, deze zet vervolgens de bal voor doel waar Yannick over besluit. Een minuutje later kan Yannick wel scoren als hij een corner van Robin in doel kopt, 1-3. De daaropvolgende minuten komen er nog kansen voor groenwit maar deze gaan verloren door naast het doel te trappen, door goed werk van de thuiskeeper of door een speler die op de lijn de bal nog kan wegwerken. In minuut 22 kan Igor op voorzet van Yannick de ruststand op 1-4 brengen.

In de tweede minuut na de herneming wordt een bal slecht ontzet door de thuisspelers en kan Robin de 1-5 binnentrappen. Enkele minuten later zien we de eerste goal van de Theyskes, op voorzet van Bram scoort Vic de 1-6. In de negende minuut lost de thuiskeeper de bal na een schot van Robin, Bram is er als de kippen bij om de 1-7 tegen het net te werken. Op het kwartier verdwijnt de bal door de benen van de keeper in doel na een schot van Wout, 1-8. Een minuutje later probeert Wout het opnieuw, deze keer treft hij de deklat. Veerle kan vervolgens de stand op 2-8 brengen. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd onderschept Yannick een uittrap van de thuiskeeper om vervolgens de bal via de knie van Robin bij Lennert te doen belanden, deze twijfelt niet en tikt de 2-9 binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd kan de thuisploeg vanuit een scherpe hoek de bal onder keeper Senne in doel trappen, 3-9. In blessuretijd onderschept Yannick nogmaals een uittrap, hij trapt met z’n “slechte” voet de bal hoog over iedereen in doel, 3-10!

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Vic 1, Bram 1, Robin 2, Kenneth, Igor 1, Emiel, Wout 1, Yannick 2, Lennert 2. 

 

De penalties: Senne G. 0, Senne R. 1, Vic 0, Bram 1, Robin 1, Kenneth 1, Igor 0, Emiel 0, Wout 0, Yannick 1, Lennert 1.  

 

19:01 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-08

Exc. Vorst - Berg en Dal 10-1

Exc. - B&D

’t Was al beter dan vorige week, dat was de commentaar van de trainer na de wedstrijd. En zo was het ook, het balletje ging mooi rond en we zagen meerdere mooie acties. Er werd bijgevolg dan ook ruim gewonnen van Berg en Dal.
In de allereerste minuut van de wedstrijd kan goalgetter Vic de score openen, 1-0. Ook bij de tweede goal is Vic betrokken, na en 1-2’tje kan Bram de stand op 2-0 brengen. Berg en Dal komt in de daaropvolgende minuten iets beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. Het is wachten op minuut 12 alvorens Vic de score op 3-0 kan brengen. Er komen een resem kansen doch de paal (2x) en de bezoekende keeper verhinderen een hogere score. In minuut 23 kan Vic, na mooi rondspelen, de score op 4-0 kan brengen. In de slotfase van de eerste helft kan Berg en Dal de score op 4-1 brengen.
In minuut zeven van de tweede helft kan Bram scoren op aangeven van Vic, 5-1. Na tien minuten in de tweede helft komt de stand op 6-1 nadat een voorzet van Bram via een bezoekend been in doel verdwijnt. Er komen nog enkele kansen voor de thuisploeg maar de lat en (alweer) de bezoekende doelman verhinderen meer thuisdoelpunten. In minuut 20 moet de bezoekende keeper zich toch gewonnen geven na een snelle uitbraak van Vic, 7-1. Een minuutje later kan ook Bram scoren op aangeven van Robin, 8-1. Na een slalom tussen enkele bezoekers kan Vic in minuut 22 de score op 9-1 brengen. In minuut 23 is Bram aan zet om de dubbele cijfers op het scorebord te trappen, 10-1!

 

De ploeg:
1e helft: Igor (keeper), Bram 1, Vic 3, Wout, Kenneth, Senne R., Robin en Yannick.

2e helft: Yannick (keeper), Igor, Bram 3, Vic 2, Wout, Kenneth, Senne R. en Robin.

 

De penalties: Igor 1, Senne R. 1, Bram 1, Vic 0, Robin 1, Kenneth 0, Wout 0, Yannick 1.

17:19 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-08

VC Herentals - Exc. Vorst 5-8

VCHerentals

Het was niet slecht, het was heel slecht, dit was de commentaar van trainer Jo na de wedstrijd. Trainer Jo is veeleisend voor z’n jongens, en terecht, ze kunnen veel beter dan dit wat ze vandaag in Herentals lieten zien.

De jongens begonnen aarzelend aan de wedstrijd en kwamen al snel 1-0 achter. In de vierde minuut kon Igor, op voorzet van Bram, aan de tweede paal de stand weer in evenwicht brengen. Lang bleef die stand echter niet op het bord, de thuisploeg kwam al snel op 2-1. In minuut 10 zien we een doelpunt van de gebroeders Theys, jarige Bram werkt de bal tegen het net na een voorzet van Vic, 2-2. Alweer blijft het niet lang gelijk, VC Herentals komt weer op voorsprong. Vic ziet dit niet graag gebeuren en plaatst de bal mooi in het hoekje, 3-3. Roodwit komt nog een laatste keer op voorsprong in de 19e minuut. Toen iedereen op de 5-3 aan ’t wachten was kon Igor na een counter de 4-4 ruststand binnentrappen.
De tweede helft was iets beter, in de tweede minuut kon Igor de bal in twee tijden tegen het net werken nadat eerder Lennert de lat trof, groenwit komt zo een eerste keer op voorsprong, 4-5. Ook de 4-6 komt van de voet van Igor, hij plaatst de bal mooi naast de paal in doel. VC Herentals kan nog een laatste keer milderen, 5-6. Lennert kan in de veertiende minuut, op voorzet van Yannick, de 5-7 scoren. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd kan Igor zijn vijfde doelpunt scoren en alzo de eindstand op 5-8 brengen.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Vic (1), Bram (1), Robin, Kenneth, Yannick, Wout, Igor (5), Emiel en Lennert (1).

 

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Vic 0, Bram 0, Robin 1, Kenneth 1, Yannick 0, Wout 0, Igor 1, Emiel 0, Lennert 0.

14:02 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |