24-04-09

KFC Tongerlo - Exc. Vorst 5-6

Tongerlo

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 trokken de préminiemen A naar Tongerlo. Er werd nipt gewonnen met 5-6.

De wedstrijd start met veel balbezit voor groenwit, scoren zit er echter niet in. In de tweede minuut zijn de jongens zelfs op achtervolgen aangewezen wanneer de bal na een schot afwijkt op het been van keeper Senne en alzo in doel verdwijnt, 1-0. Vier minuten later is de voorsprong voor de thuisploeg zelfs 2-0, een hoekschop wordt in 1 tijd binnengetrapt. Na elf minuten lukt het Bram om de 2-1 tegen het net te koppen na een hoge voorzet van Lennert. Een minuutje later is de stand zelfs bijna in evenwicht, een kopbal van Igor wordt op de lijn gered door een verdediger. Op het kwartier komt de gelijkmaker er toch, Bram schiet op een verdediger en de bal komt zo bij Lennert, hij schiet met een boogbal de 2-2 binnen. Na zeventien minuten kan Excelsior een eerste keer op voorsprong komen, Senne speelt de bal naar Bram, hij zet voor en Igor kan afwerken, 2-3.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft gaat Senne door, de thuiskeeper komt ver uit z’n goal en kan de bal in corner deviëren, verder gevaar volgt er niet uit deze hoekschop. In de 21e minuut wordt een voorzet door Senne met buitenkant voet in doel getrapt, de 2-4 ruststand staat op het bord. De thuisploeg komt nog 2 keer in de buurt van keeper Senne maar de bal gaat twee keer voorlangs.

De tweede helft begint alweer met een doelpunt voor Vorst, een doorsteekpass van Robin wijkt af op een thuisspeler en verdwijnt in doel, 2-5. De buit lijkt binnen maar dit is niet zo, in de zesde minuut komt de 3-5 er en een minuutje later is het zelfs 4-5, de bezoekende keeper krijgt de bal niet onder controle, de Tongerlospeler ziet de bal voor z’n voet rollen en aanvaardt het cadeau, hij trapt hoog binnen. Groenwit herpakt zich en er komen terug enkele mogelijkheden. Een vrijschop van Lennert wordt door Vic nipt naast gekopt. Aan de overzijde moet Igor redding brengen door de bal op de doellijn weg te koppen. Na passenspel tussen Vic, Bram en Senne kan deze laatste richting doel trappen, hij besluit echter te zacht in de handen van de keeper. We zijn negentien minuten ver wanneer Senne in duel gaat met een verdediger en de keeper, de bal komt bij Bram, hij schiet maar de bal gaat naast. Twee minuutjes later is er nog eens een schot van Tongerlo, Senne gaat op de bal zitten en voorkomt alzo de gelijkmaker. Aan de overzijde trapt Lennert op de thuisgoalie, de bal komt vervolgens bij Vic die de 4-6 tegen het net werkt. De thuisploeg komt weer opzetten en gaat op zoek naar een doelpunt. Een schot in de 23e minuut gaat naast. Twee minuten later is er een volgende poging waarbij Senne de bal mooi uit de hoek haalt. In de 27e minuut loopt Igor de bal in eigen doel, de score komt zo op 5-6. De wedstrijd is nog niet ten einde en Vic dolt met z’n tegenstander, hij kan de bal bij Senne inleveren, Senne zet voor maar Lennert komt net iets te kort om af te werken. De scheidsrechter laat nog enkele minuten doorspelen maar na 32 minuten fluit hij de competitie toch af.

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 1, Kenneth, Wout, Igor 1, Lennert 1, Robin, Bram 1 en Vic 1.

06:19 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-09

Coca Cola Cup te Minderhout

cocacolacupWedstrijd 1: Exc. Vorst - Merksplas
1-1 Senne G. (jaja, de keeper scoorde !), 2-1 Emiel, 3-5 Vic, eindstand: 3-8

Wedstrijd 2: Exc. Vorst - Lentezon Beerse
1-0 Vic, 2-0 en 3-0 Kenneth, 4-0 Wout, eindstand: 4-0.

Wedstrijd 3: Exc. Vorst - Emblem 0-3

De deelnemers: Senne G. (keeper), Kenneth, Wout, Senne R., Vic, Bram en Emiel.

13:03 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-09

SK Retie - Exc. Vorst 4-3

jeugdcup268De préminiemen A namen gisteren afscheid van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Na de 0-11 thuisnederlaag van vorige week woensdag wisten we dat kwalificatie voor de volgende ronde niet meer mogelijk was. In Retie speelden ze gisteren de spannendste, en misschien ook wel de beste, wedstrijd van het sezioen. De thuisploeg kon pas diep in blessuretijd de winninggoal scoren. Het scoreverloop was dit van een echte thriller, na de eerste helft was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede minuut van de tweede helft kon Bram de stand weer in evenwicht brengen. Na 10 minuten kwam Retie weer op voorsprong al konden ze dit maar een minuutje vasthouden, Robin bracht de stand op 2-2. Na 20 minuten kon Bram Excelsior zelfs op voorsprong trappen, 2-3 ! Helaas stond ook deze stand niet lang op het bord, een minuutje later was het alweer gelijk. Daar waar iedereen op het laatste fluitsignaal aan het wachten was liet de ref het spel vrolijk doorgaan, we zijn al 30 minuten bezig aan de tweede helft wanneer Retie de 4-3 scoort. Een gelijkmaker zit er niet meer in en Vorst moet het bekertoneel verlaten maar na deze wedtrijd kan dit alsnog met opgeheven hoofd ! Knappe wedstrijd jongens !

De ploeg: Senne G. (keeper), Emiel, Kenneth, Wout, Robin 1, Bram 2, Senne R., Lennert, Victor en Kurt. 

15:03 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-09

Paastornooi Exc. Vorst

Exc Vorst1Op het Paastornooi van Exc. Vorst wonnen de jongens met 10-1 van Rauw.

De ploeg: Senne G., Senne R. 4, Bram 2, Vic 1, Lennert 1, Wout, Kenneth, Robin 1 en Emiel 1.

19:08 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-09

Exc. Vorst - SK Retie 0-11

RetieHet verhaaltje van de U11 in de Jeugdcup Het Nieuwsblad lijkt na de 0-11 nederlaag van gisteren afgelopen. Slechts 5 minuten deden de jongens mee, de rest van de wedstrijd was het constant achter de feiten aanhollen.

De slachtoffers van dienst: Senne G. (keeper), Victor, Kurt, Robin, Senne R., Wout, Kenneth, Igor, Lennert en Yannick.

18:37 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-09

Excelsior Vorst - Netezonen 6-1

Netezonen

De préminiemen A wisten deze middag de derby tegen Netezonen te winnen met 6-1.

De thuisploeg gaat direct op zoek naar een doelpunt, ze dwingen enkele corners af maar een doelpunt levert dit niet op. In de vijfde minuut kunnen de jongens wel juichen wanneer Lennert kan scoren op aangeven van Senne, 1-0. In de zevende minuut zijn de bezoekers een eerste keer gevaarlijk, ze besluiten echter naast het doel van Senne. Na tien minuten is alweer Senne de aangever, hij kopt de bal door tot bij Igor die de 2-0 tegen het net trapt. Een minuutje later ziet Senne de bezoekende doelman ver uit z’n goal staan, hij probeert te scoren maar ziet de bal voorlangs gaan. Op het kwartier zien we nog eens een schot van de bezoekers, ze proberen het van ver en zien de bal door de handen van de thuisgoalie in doel verdwijnen, 2-1. Twee minuten later is het verschil bijna terug 2 doelpunten, Yannick schiet maar Igor kan er zijn voet niet tegen zetten en ziet de bal naast gaan. Na 20 minuten zien we slecht uitverdedigen van Excelsior, de bal rolt tot bij een Netezonenspeler die richting goal schiet maar de bal naast ziet verdwijnen. In de 22e minuut zien we een mooie combinatie tussen Senne en Igor, Igor schiet maar de bal komt op de voeten van de keeper. In de blessuretijd van de eerste helft kan Senne de score uiteindelijk nog op 3-1 brengen.

In de tweede helft gebeurt er in de aanvangsminuten weinig, pas na tien minuten zien we een eerste grote kans voor Vorst, Robin besluit echter naast daar waar er nog twee groenwitte jongens naast hem liepen, een pasje opzij had misschien meer succes gehad. In de veertiende minuut gaat een schot van Excelsior via een bezoekend been in corner. Robin trapt de corner hard voor doel en ziet de bal via een verdediger binnen gaan, 4-1. Het gaat nu even snel en een minuutje later kan Lennert de 5-1 tegen het net trappen na een voorzet van Igor. In de zeventiende minuut gaat een blauwwitte speler alleen richting keeper Senne,  hij kan redding brengen met de voet. Het spel gaat naar de overzijde waar Senne Rens wel kan scoren, hij brengt de stand op 6-1. In de negentiende minuut brengt keeper Senne alweer redding met het been, aan de eerste paal trapt hij de bal in corner. Verder gevaar volgt er hieruit niet. De laatste mogelijkheid is nog voor de thuisploeg, het schot van Yannick verdwijnt echter in de handen van de keeper. Eindstand 6-1.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Lennert 2, Senne R. 2, Igor 1, Yannick, Robin, Wout en Kenneth.

 

De penalties : Senne G. 1, Lennert 1, Senne R. 0, Igor 1, Yannick 0, Robin 0, Wout 0 en Kenneth 1.  

17:12 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-09

RB Elzestraat - Exc. Vorst 5-2

jeugdcup268Na een erg spannende wedstrijd wisten de jongens zich toch te plaatsen voor de volgende ronde van de Jeugdcup Het Nieuwsblad.
Na een autorit van 80 minuten (!) arriveerde Excelsior amper 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd aan het terrein van Elzestraat. Zonder deftige opwarming werd de eerste helft op gang gefloten, de bezoekers kwamen er niet aan te pas en na 25 minuten was Vorst virtueel uitgeschakeld, 4-0 na doelpunten in minuut 8, 11, 14 en 24. De groenwitte brigade kwam scherper uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar het broodnodige doelpunt. In de tweede minuut kon Senne dit al scoren, 4-1 en Vorst weer geplaatst. Kenneth milderde in de vijfde minuut nog tot 4-2. Het spel van Excelsior verwaterde weer en de Red Boys kwamen naar het einde toe gevaarlijk opzetten, wanneer de thuisploeg in de 24e minuut de 5-2 scoorde leken er nog penalties aan te komen. Het zesde thuisdoelpunt dat hievoor nodig was werd gelukkig niet meer gescoord. In de volgende ronde nemen de jongens het op tegen SK Retie. De thuiswedstrijd is voorzien op woensdag 8 april om 19u, de terugwedstrijd is een week later in Retie.

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R. 1, Kenneth 1, Robin, Emiel, Bram, Victor, Lennert en Yannick. 

14:59 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |