25-10-08

Exc. Vorst - Tongerlo 4-2

Tongerlo

Na een wedstrijd met twee gezichten trokken de jongens van Excelsior aan het langste eind, Tongerlo werd huiswaarts gestuurd met een 4-2 nederlaag.

De eerste helft was minder dan de tweede maar toch start ze veelbelovend, al in de eerste minuut komt een voorzet van Robin via een bezoeker bij Vic, deze trapt meteen de 1-0 binnen. Het spel is amper terug op gang en aan de overzijde gaat de 1-1 al binnen. In de vierde minuut zien we mooi samenspel tussen de gebroeders Theys, een doelpunt volgt er echter niet. Een minuutje later kan Bram wel scoren en zo de stand op 2-1 brengen. Na 10 minuten zien we een 1-2’tje tussen Victor en Vic, de bezoekende keeper komt echter gepast tussen voor het echt gevaarlijk wordt. Op het kwartier probeert Bram het vanop het midden van het plein,  de bal gaat hoog maar landt in de handen van de keeper. Vier minuten later komt de bal via Yannick bij Victor terecht, hij schakelt z’n mannetje uit maar besluit dan naast het doel. In dezelfde minuut kan Senne vanop rechts schieten maar de bal verdwijnt in het zijnet. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft moet Emiel redding brengen als er een bezoeker doorgaat. De bal verhuist snel naar de overzijde waar de keeper ver uit z’n goal staat, Vic verliest echter het rechtstreeks duel en de score blijft 2-1. Even later is het raak voor de bezoekers, Emiel wordt uitgeschakeld en plots staan er 4 geelblauwe spelers voor keeper Senne, de score wordt alzo 2-2. In blessuretijd moet de bezoekende keeper nog 2 keer redding brengen op schoten van Vic en Kenneth.

De thuisspelers komen scherper uit de kleedkamer en in de eerste minuut zien we al een schot van Robin, de keeper geeft echter geen krimp. Na 3 minuutjes spelen in het tweede deel van de match gaat het balletje mooi rond, het daaropvolgende afstandsschot van Robin wordt in corner gewerkt. Verder doelgevaar volgt er niet. We zijn elf minuten ver wanneer keeper Senne de bal in de voeten van een bezoeker dropt, deze twijfelt niet en schiet op doel, gelukkig voor de thuisspelers gaat de bal via de lat buiten. Twee minuutjes later kan een Tongerlospeler, met Emiel in de rug, richting keeper gaan,  Senne komt goed uit en tikt de bal via z’n knie in corner. In de daaropvolgende minuten gaat het balletje soms mooi rond, dit resulteert in enkele corners maar helaas niet in doelpunten. Het blijft ook telkens opletten voor de bezoekende tegenprikken. In minuut 16 moet Robin de bal achteraan wegwerken, de bal komt bij Senne die vanop het midden van het plein richting doel kan gaan, hij besluit echter naast de goal. Een minuutje later heeft hij meer succes, Kenneth gaat door op links en levert de bal in bij Bram, Bram brengt vanop de achterlijn de bal voor doel waar Senne de 3-2 binnentrapt. Even later heeft hij de 4-2 aan de voet, een voorzet van Victor wordt buitenkant voet naast getrapt. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd kan Victor een corner van Robin tegen het net werken, de stand komt zo toch nog op 4-2. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld, Emiel moet keeper Senne ter hulp schieten wanneer hij een voorzetschot niet kan klemmen, Emiel tikt de bal in corner. Even later zien we slecht uitverdedigen waarbij een bezoeker de bal onderschept, het daaropvolgend schot wordt echter door de thuiskeeper in corner gewerkt. De laatste kans van de wedstrijd is voor de groenwitte spelers, na een mooi 1-2’tje tussen Robin en Senne komt de bal voor doel waar Vic naast kopt, de eindstand blijft zo 4-2.

 

De spelers: Senne G. (keeper), Victor, Senne R., Robin, Emiel, Yannick, Bram, Vic en Kenneth.

 

Penalties : Senne G. 0, Senne R. 0, Victor 1, Robin 0, Vic 0, Bram 0, Yannick 1, Emiel 1, Kenneth 1.   

16:40 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-08

Ploegfoto

Ploeg

23:19 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Punt - Exc. Vorst 3-0

18okt2008 008-1

De jongens van Excelsior liepen deze namiddag na een frustrerende wedstrijd tegen een tweede seizoensnederlaag aan, in Punt werd er verloren met 3-0.

De trainer had al een slecht voorgevoel na de opwarming en lang duurde het niet vooraleer dit ook in de wedstrijd duidelijk werd. Na amper 30 seconden kwam de thuisploeg op 1-0, een schot van de thuisploeg werd door keeper Senne in de voeten van een witte speler geduwd, deze miste niet en bracht de score op 1-0. Vorst probeert na deze vroege achterstand aan te vallen maar dit wil niet echt vlotten. In minuut 7 moet de thuiskeeper een schot van Bram stoppen, hij duwt de bal tegen de paal, de stand blijft 1-0. Aan de overzijde moet men ook allert blijven want Punt komt regelmatig gevaarlijk voor de dag. In minuut 10 zien we een mistasten van Robin, hij kan het schot van de thuisspeler nog afblokken maar moet toch een corner toestaan. De bal wordt voor doel gegooid en komt via het been van alweer Robin tegen de paal terecht. Vorst blijft op zoek gaan naar het gaatje in de thuisverdediging maar echt vlot verloopt dit niet en bovendien moet men opletten voor de aanvallen van Punt. Gescoord wordt er in de eerste helft niet meer al is Vic er in de laatste minuut nog dichtbij na een voorzet van Senne, hij kopt de bal echter over het doel. De ruststand stond al na 30 seconden op het bord, 1-0.

De bezoekers komen gedreven uit de kleedkamer en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Na een vijftal minuten wordt een schot van Vic in corner gewerkt. De bal komt bij Vic maar zijn schot wordt weggewerkt door een thuisverdediger, Robin krijgt de bal voor de voet en besluit hoog over iedereen tegen de verste paal.  In minuut 8 moet Senne redding brengen na een schot vanop links, hij kan de stand op 1-0 houden. Enkele minuten later moet hij zich toch gewonnen geven, een schot van bijna op de middenlijn glipt door zijn handen in doel, 2-0. Op het kwartier kan de kleinste man op het plein de score op 3-0 brengen nadat een schot hoog over de bezoekende keeper in doel verdwijnt. Daar waar de wedstrijd spannend bleef tot de 2-0 viel lijkt het nu helemaal verloren. Excelsior blijft op zoek gaan naar een eerreddend doelpunt doch de thuisverdediging staat stevig op z’n poten. Tevens blijft het tot de laatste minuut opletten voor de aanvallen van de thuisploeg.

Over de gehele wedstrijd gezien behaalde Punt een verdiende overwinning, buiten enkele tientallen minuten waarin het balletje wel goed rondging speelde Vorst een slechte wedstrijd. Volgende keer beter !

 

De spelers: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Robin, Senne R., Lennert, Kenneth, Yannick en Wout.

 

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 0, Vic 1, Bram 1, Robin 1, Lennert 1, Kenneth 1, Wout 1 en Yannick 0.

17:57 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-08

Bowling

BowlingDaar er een voetbalvrije namiddag op het programma stond gingen we deze namiddag op zoek naar de bowlingkampioen van de ploeg. Er werd aardig gestriked en gespared met volgend resultaat tot gevolg:
Bij de spelers:
1. Igor 228 punten
2. Wout 221
3. Senne 193
3. Yannick 193
Van de trainers was Steff de nummer 1 met 270 punten. De mama's scoorden ook met op kop de mama van Lennert met 230 punten. Bij de papa's was de papa van Wout de nummer 1, hij scoorde maar liefst 282 punten !
Proficiat aan de winnaars ! Knipogen

17:45 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-08

Netezonen - Exc. Vorst 3-7

Netezonen

Na het verlies van vorige week werd er deze middag weer aangeknoopt met een overwinning, de buren uit Netezonen werden op eigen terrein verslagen met 3-7.
Het veldoverwicht was de gehele wedstrijd voor Excelsior. In de tweede minuut ging de thuiskeeper nog goed plat na een schot van Bram. Twee minuutjes later moest hij zich toch een eerste keer gewonnen geven nadat een voorzetschot van Senne op de lat belandde, de bal springt terug het veld in waar 3 bezoekers klaar staan om binnen te trappen, Vic krijgt het streepje achter z’n naam, 0-1. Even later is het alweer bingo wanneer Bram, op aangeven van Emiel, van ver de bal mooi naast de paal in doel laat verdwijnen, 0-2. De bezoekers hebben veel balbezit en blijven zoeken naar een gaatje in de thuisverdediging. In de zeventiende minuut krijgt Yannick de bal na een mooie actie van Bram, Yannick geeft de thuiskeeper een derde keer het nakijken, 0-3. Een minuutje later moet de 0-4 normaal op het bord komen maar Bram schiet de bal huizenhoog over een lege goal. Het doelpunt valt aan de overzijde waar Netezonen kan scoren nadat een fout op Emiel niet gefloten wordt, 1-3. Enkele minuutjes voor het einde van de eerste helft schiet Vic, op aangeven van Kenneth, de bal langs de verkeerde kant van de paal, het blijft 1-3. Ook in de slotminuut slaagt Vic er niet in om te scoren, een hoge voorzet van Lennert wordt door hem naast gekopt.

De tweede helft begint zoals de eerste beëindigd werd, met een bezoekende aanval. Na mooi rondspelen besluit Robin op de keeper. In minuut 5 duwt de thuiskeeper de bal, na een corner van Robin, in de voeten van Emiel maar die besluit naast. 3 minuten later eenzelfde scenario maar deze keer weet Emiel wel af te werken, 1-4. Kort daarop gaat een schot van Vic onder de keeper door, Senne staat op de juiste plaats om de 1-5 tegen het net te werken. In minuut elf krijgt Igor de bal toegespeeld door Yannick, hij schiet van ver op doel maar de bal gaat naast. Op het kwartier is er een goede keeper Senne nodig om een bal uit de kruising te tikken, de daaropvolgende corner levert geen thuisdoelpunt op. Aan de overzijde komt de bal via Yannick en Senne bij Bram, deze twijfelt niet en scoort de 1-6. Ook bij doelpunt 7 van Vorst is Senne de aangever, deze keer is het Lennert die overhoeks binnentrapt. In de slotminuut kan Netezonen nog scoren na een aanval door het midden, 2-7. Het allerlaatste doelpunt is ook van de thuisploeg, de bal verdwijnt door de handen en over het hoofd van de bezoekende keeper in doel, eindstand 3-7.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Yannick 1, Lennert 1, Emiel 1, Wout, Robin, Kenneth, Vic 1, Bram 2 en Igor.

 

De penalties: Senne G. 0, Senne R. 0, Yannick 1, Robin 0, Vic 0, Bram 1, Wout 0, Kenneth 0, Igor 1, Emiel 1, Lennert 0.

23:47 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |