27-09-08

Excelsior Vorst - Noordstar 2-4

Exc. - Noordstar1

Deze middag liepen de préminiemen A tegen een eerste nederlaag aan. Noordstar behaalde een verdiende 2-4 overwinning.
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers maar zij besloten telkens naast doel. Excelsior kon enkele corners afdwingen maar dit leverde geen gevaar op. In de tiende minuut kan keeper Senne nog gepast tussenkomen en de bal in corner duwen maar een minuutje later moet hij zich toch gewonnen geven als een bezoeker de bal hoog in doel laat verdwijnen, 0-1. Het meeste gevaar komt in de eerste helft doorlopend van Noordstar, Vorst moet het hebben van een enkele uitbraak maar deze zijn zelden gevaarlijk. Senne moet een paar keer ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Een minuutje voor het rustsignaal komen de bezoekers toch op 0-2 nadat een vrijschop van de thuisploeg mislukt en ze na een snelle counter de keeper omspelen.
De groenwitte jongens komen scherper uit de kleedkamer en trekken meteen ten aanval. In de tweede minuut kan de bezoekende keeper de bal nog overtikken na een schot van Lennert maar kort daarop lost hij de bal na een volgend schot van Lennert, Senne is goed gevolgd en kan de 1-2 binnen tikken. Het spel is amper hernomen of thuiskeeper Senne moet de bal tegen de lat duwen na een bezoekend schot. Na 7 minuten in de tweede helft kan een blauwe speler toch scoren, ook al staat hij tussen 2 verdedigers, 1-3. Noordstar neemt het heft weer volledig in handen en komt alweer gevaarlijk opzetten. Er moeten enkele corners toegestaan worden door de thuisspelers, deze leveren echter geen doelpunten op. Op het kwartier strandt een vrijschop van Noordstar op de deklat, de stand blijft 1-3. 8 minuten voor tijd kiest de thuistrainer voor een aangepaste taktiek, de rechterflank wordt opgeofferd voor een extra spits. Deze wijziging lijkt succes te hebben want 2 minuten later kan Robin via de keeper de score op 2-3 brengen. Bram verdwijnt ondertussen naar de kleedkamer na een stevige trap op z’n knie. In de slotseconden van de wedstrijd neemt Excelsior risico’s en dit breekt hen zuur op, de verdedigers moeten een bezoekende aanvaller foutief stoppen en de daaropvolgende penalty (?) legt de eindscore vast op 2-4.

Zij proefden de spaghetti na de wedstrijd: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Yannick, Lennert, Kenneth, Senne R. 1, Robin 1, Wout en Igor.

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Robin 0, Vic 1, Bram 1, Lennert 0, Wout 0, Kenneth 1, Igor 0, Yannick 0.

17:13 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-08

Veerle - Exc. Vorst 3-10

voetbal26

De eerste competitiederby van het seizoen werd gewonnen door Excelsior Vorst.

Vorst start goed maar kan niet direct een opening vinden. Een eerste tegenaanval van de thuisploeg levert buiten een corner geen gevaar op, bij de volgende aanval van geelzwart wordt de bal niet goed weggewerkt en kan Veerle de score openen, 1-0. In minuut negen tikt de keeper een hoge bal van Lennert in doel, 1-1. Twee minuutjes later wordt de bal mooi rondgespeeld van links naar rechts, op aangeven van Lennert kan Robin de bal mooi in het hoekje plaatsen, 1-2. In minuut 13 speelt Emiel de bal van achter mooi langs de lijn tot bij Lennert, deze zet vervolgens de bal voor doel waar Yannick over besluit. Een minuutje later kan Yannick wel scoren als hij een corner van Robin in doel kopt, 1-3. De daaropvolgende minuten komen er nog kansen voor groenwit maar deze gaan verloren door naast het doel te trappen, door goed werk van de thuiskeeper of door een speler die op de lijn de bal nog kan wegwerken. In minuut 22 kan Igor op voorzet van Yannick de ruststand op 1-4 brengen.

In de tweede minuut na de herneming wordt een bal slecht ontzet door de thuisspelers en kan Robin de 1-5 binnentrappen. Enkele minuten later zien we de eerste goal van de Theyskes, op voorzet van Bram scoort Vic de 1-6. In de negende minuut lost de thuiskeeper de bal na een schot van Robin, Bram is er als de kippen bij om de 1-7 tegen het net te werken. Op het kwartier verdwijnt de bal door de benen van de keeper in doel na een schot van Wout, 1-8. Een minuutje later probeert Wout het opnieuw, deze keer treft hij de deklat. Veerle kan vervolgens de stand op 2-8 brengen. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd onderschept Yannick een uittrap van de thuiskeeper om vervolgens de bal via de knie van Robin bij Lennert te doen belanden, deze twijfelt niet en tikt de 2-9 binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd kan de thuisploeg vanuit een scherpe hoek de bal onder keeper Senne in doel trappen, 3-9. In blessuretijd onderschept Yannick nogmaals een uittrap, hij trapt met z’n “slechte” voet de bal hoog over iedereen in doel, 3-10!

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Vic 1, Bram 1, Robin 2, Kenneth, Igor 1, Emiel, Wout 1, Yannick 2, Lennert 2. 

 

De penalties: Senne G. 0, Senne R. 1, Vic 0, Bram 1, Robin 1, Kenneth 1, Igor 0, Emiel 0, Wout 0, Yannick 1, Lennert 1.  

 

19:01 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-08

Exc. Vorst - Berg en Dal 10-1

Exc. - B&D

’t Was al beter dan vorige week, dat was de commentaar van de trainer na de wedstrijd. En zo was het ook, het balletje ging mooi rond en we zagen meerdere mooie acties. Er werd bijgevolg dan ook ruim gewonnen van Berg en Dal.
In de allereerste minuut van de wedstrijd kan goalgetter Vic de score openen, 1-0. Ook bij de tweede goal is Vic betrokken, na en 1-2’tje kan Bram de stand op 2-0 brengen. Berg en Dal komt in de daaropvolgende minuten iets beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. Het is wachten op minuut 12 alvorens Vic de score op 3-0 kan brengen. Er komen een resem kansen doch de paal (2x) en de bezoekende keeper verhinderen een hogere score. In minuut 23 kan Vic, na mooi rondspelen, de score op 4-0 kan brengen. In de slotfase van de eerste helft kan Berg en Dal de score op 4-1 brengen.
In minuut zeven van de tweede helft kan Bram scoren op aangeven van Vic, 5-1. Na tien minuten in de tweede helft komt de stand op 6-1 nadat een voorzet van Bram via een bezoekend been in doel verdwijnt. Er komen nog enkele kansen voor de thuisploeg maar de lat en (alweer) de bezoekende doelman verhinderen meer thuisdoelpunten. In minuut 20 moet de bezoekende keeper zich toch gewonnen geven na een snelle uitbraak van Vic, 7-1. Een minuutje later kan ook Bram scoren op aangeven van Robin, 8-1. Na een slalom tussen enkele bezoekers kan Vic in minuut 22 de score op 9-1 brengen. In minuut 23 is Bram aan zet om de dubbele cijfers op het scorebord te trappen, 10-1!

 

De ploeg:
1e helft: Igor (keeper), Bram 1, Vic 3, Wout, Kenneth, Senne R., Robin en Yannick.

2e helft: Yannick (keeper), Igor, Bram 3, Vic 2, Wout, Kenneth, Senne R. en Robin.

 

De penalties: Igor 1, Senne R. 1, Bram 1, Vic 0, Robin 1, Kenneth 0, Wout 0, Yannick 1.

17:19 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-08

Dienstmededeling

loper1Morgen, woensdag 10 september, is er uitzonderlijk GEEN training !

15:58 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Penalties

VC Herentals-4

15:54 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Penalties

VC Herentals-3

15:53 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De supporters in Herentals

VC Herentals-2

15:52 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De bankzitters in Herentals

VC Herentals-1

15:51 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-09-08

VC Herentals - Exc. Vorst 5-8

VCHerentals

Het was niet slecht, het was heel slecht, dit was de commentaar van trainer Jo na de wedstrijd. Trainer Jo is veeleisend voor z’n jongens, en terecht, ze kunnen veel beter dan dit wat ze vandaag in Herentals lieten zien.

De jongens begonnen aarzelend aan de wedstrijd en kwamen al snel 1-0 achter. In de vierde minuut kon Igor, op voorzet van Bram, aan de tweede paal de stand weer in evenwicht brengen. Lang bleef die stand echter niet op het bord, de thuisploeg kwam al snel op 2-1. In minuut 10 zien we een doelpunt van de gebroeders Theys, jarige Bram werkt de bal tegen het net na een voorzet van Vic, 2-2. Alweer blijft het niet lang gelijk, VC Herentals komt weer op voorsprong. Vic ziet dit niet graag gebeuren en plaatst de bal mooi in het hoekje, 3-3. Roodwit komt nog een laatste keer op voorsprong in de 19e minuut. Toen iedereen op de 5-3 aan ’t wachten was kon Igor na een counter de 4-4 ruststand binnentrappen.
De tweede helft was iets beter, in de tweede minuut kon Igor de bal in twee tijden tegen het net werken nadat eerder Lennert de lat trof, groenwit komt zo een eerste keer op voorsprong, 4-5. Ook de 4-6 komt van de voet van Igor, hij plaatst de bal mooi naast de paal in doel. VC Herentals kan nog een laatste keer milderen, 5-6. Lennert kan in de veertiende minuut, op voorzet van Yannick, de 5-7 scoren. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd kan Igor zijn vijfde doelpunt scoren en alzo de eindstand op 5-8 brengen.

 

De ploeg: Senne G. (keeper), Senne R., Vic (1), Bram (1), Robin, Kenneth, Yannick, Wout, Igor (5), Emiel en Lennert (1).

 

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Vic 0, Bram 0, Robin 1, Kenneth 1, Yannick 0, Wout 0, Igor 1, Emiel 0, Lennert 0.

14:02 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |