27-09-08

Excelsior Vorst - Noordstar 2-4

Exc. - Noordstar1

Deze middag liepen de préminiemen A tegen een eerste nederlaag aan. Noordstar behaalde een verdiende 2-4 overwinning.
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers maar zij besloten telkens naast doel. Excelsior kon enkele corners afdwingen maar dit leverde geen gevaar op. In de tiende minuut kan keeper Senne nog gepast tussenkomen en de bal in corner duwen maar een minuutje later moet hij zich toch gewonnen geven als een bezoeker de bal hoog in doel laat verdwijnen, 0-1. Het meeste gevaar komt in de eerste helft doorlopend van Noordstar, Vorst moet het hebben van een enkele uitbraak maar deze zijn zelden gevaarlijk. Senne moet een paar keer ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Een minuutje voor het rustsignaal komen de bezoekers toch op 0-2 nadat een vrijschop van de thuisploeg mislukt en ze na een snelle counter de keeper omspelen.
De groenwitte jongens komen scherper uit de kleedkamer en trekken meteen ten aanval. In de tweede minuut kan de bezoekende keeper de bal nog overtikken na een schot van Lennert maar kort daarop lost hij de bal na een volgend schot van Lennert, Senne is goed gevolgd en kan de 1-2 binnen tikken. Het spel is amper hernomen of thuiskeeper Senne moet de bal tegen de lat duwen na een bezoekend schot. Na 7 minuten in de tweede helft kan een blauwe speler toch scoren, ook al staat hij tussen 2 verdedigers, 1-3. Noordstar neemt het heft weer volledig in handen en komt alweer gevaarlijk opzetten. Er moeten enkele corners toegestaan worden door de thuisspelers, deze leveren echter geen doelpunten op. Op het kwartier strandt een vrijschop van Noordstar op de deklat, de stand blijft 1-3. 8 minuten voor tijd kiest de thuistrainer voor een aangepaste taktiek, de rechterflank wordt opgeofferd voor een extra spits. Deze wijziging lijkt succes te hebben want 2 minuten later kan Robin via de keeper de score op 2-3 brengen. Bram verdwijnt ondertussen naar de kleedkamer na een stevige trap op z’n knie. In de slotseconden van de wedstrijd neemt Excelsior risico’s en dit breekt hen zuur op, de verdedigers moeten een bezoekende aanvaller foutief stoppen en de daaropvolgende penalty (?) legt de eindscore vast op 2-4.

Zij proefden de spaghetti na de wedstrijd: Senne G. (keeper), Vic, Bram, Yannick, Lennert, Kenneth, Senne R. 1, Robin 1, Wout en Igor.

De penalties: Senne G. 1, Senne R. 1, Robin 0, Vic 1, Bram 1, Lennert 0, Wout 0, Kenneth 1, Igor 0, Yannick 0.

17:13 Gepost door Peter in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.